Svenskhet

Något som jag aldrig kommer att förstå är hur och varför detta ord och vad det står för kan vara så enormt provocerande. Det är provocerande och stötande för många människor. De flesta som blir illa berörda är själva Svenskar. Frågan är: vad är det för fel på ett folk som blir provocerade utav att de själva existerar?

Ständigt denna debatt och detta tyckande om saken ifråga. Från det att man var ung tonåring och rockbandet Ultima Thule dök upp och till en början åtnjöt beröm till och med från etablerade medier och tyckare till att de blev hatade och bespottade. Det gick fort, som över en natt nästan. Från acceptans och popularitet till spott och spe. Jag minns det så väl. Svenska fanan blev något fult och rasistiskt, samma med torshammaren som just blivit populär igen.

Varför?

Varför är Svenskhet och erkännandet av att det ens finns en Svensk kultur och identitet något fult, hemskt och dåligt? Är det bara här i Sverige denna fråga har blivit kapad av människor som av dunkla anledningar vill dra sin egen identitet i smutsen. Eller helst av allt inte ens erkänna att den existerar, eller är det något som pågår också i andra länder?

Hursomhelst så tror jag att detta fenomen har pågått längst i Sverige av någon anledning. Vidare så vill jag påstå att det inte leder till något gott. Varför ska man hata sin egen identitet, sitt ursprung? Hur har det blivit det korrekta?

Jag kan inte förstå det. Konspirations teorier ligger nära till hands för att få en förklaring.

Något som jag en gång snappat upp är att ”Ett folk utan historia har ingen framtid”. Det ligger mycket sanning i detta tror jag. Om dagens unga generationer får lära sig att Svenskhet är något dåligt, något som inte ens finns, hur intresserad är man då utav våran historia?

Har man ingen identitet och ingen historia, då är man rotlös. Vilka är de krafter som vill göra oss rotlösa? Vad vill de komma åt? Jo, de vill såklart ha det som är vårat. De vill ha vårat land, vårat gemensamma rättmätiga arv. Vår fosterjord. Sverige.

Vilka är dom?

Annonser

2 reaktioner på ”Svenskhet

  1. En enad befolkning samarbetar. Men då blir det svårt att få makt. Därför används metoden att splittra befolkningen istället. Allt som vi har haft som ett gemensamt kitt ska tas ifrån oss. Då blir vi lättare att styra. Men makthavarna hr inte förutsett att svenska folket har så mycket gemensamt och att många av oss fortsätter – trots motgångar – att försvara dessa för oss så viktiga värden!

    Liked by 1 person

    • Sant. Men frågan är om det kommer att räcka till i slutändan…ibland (allt oftare) tvivlar jag, men det är ju som du säger. Man kan ju inte ge upp trots att man känner sig uppgiven… Hoppas att vanstyret av vårat land snart får ett slut.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s