Alliansfrihet.

Ett vackert ord anser jag. Det inger respekt på något vis. Man står utanför andras angelägenheter, man svarar bara för sig själv. Det har även varit en realitet i vårat rike, en realitet som hållit oss utanför inte bara ett utan två stycken världskrig.

Om ett tredje världskrig verkligen skulle bryta ut så är det nog få som tvivlar på att det nog blev det allra sista. Vapenmakten räcker till så att säga. Ett atomkrig skulle bli slutet. Förmodligen.

Det skulle tveklöst bli en helt annan värld efter något sådant. Alla stormakter skulle kunna dras in i det. Det skulle bli omöjligt att hålla sig utanför. Världen ser mycket annorlunda ut än den gjorde på 40 talet då vi sist hade världskrig. Vi har idag inte bara en massa kärnvapen, vi har också hundratals om inte tusentals kärnkraftverk. Vad händer om ett antal av dessa blir förstörda? Det räcker då med vanliga konventionella bomber för att orsaka hundratals Fukushima och Tjernobyl situationer i världen.

Om ett närmande till NATO innebär en ökad spänning emellan väst och öst, varför, varför, varför då öka denna spänning. Är inte det jävligt onödigt?

Man måste inte vara en ”ryssälskare” eller ”USA-hatare” heller för att inse att detta är ett idiotiskt spel. Det finns ingen logik i att vi ska gå med i denna militära allians. Det enda det gör är att öka riskerna för ett världskrig. Världen överlever inte ett sådant. Aldrig. Det tror inte jag i vart fall.

En fortsatt alliansfrihet däremot skulle bara bidra till en ”avspänning” i situationen. Det är vad som behövs. En avspänning. Inte vapenskrammel. Som vanligt nu för tiden så verkar politikerna bara för sin egen skull, de gör vad de tror att de måste för att behålla sin upphöjda och förmånliga position. De röstar så som partiet sagt till dem. De är inget annat än ett gäng marionetter, styrda av osynliga händer. Med få undantag.

Vem är ”the master of puppets”? Vem/vilka håller i trådarna? Vad tror dom sig tjäna på det? I slutändan alltså, om det verkligen skulle bli ett ww3. Har dom så stor plats i bunkrarna att de tror sig kunna överleva där nere resten utav sina liv? Har dom i hemlighet byggt sig bosättningar på månen? Mars?

Visst, nu svävade tankarna ut lite väl långt kanske somliga tycker.

Men vad ska man tro då?

Vad fan ska man tro?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s