Kognitiv Dissonans.

En teori jag förmodligen inte är ensam om är den att större delen av Sveriges befolkning lider av kognitiv dissonans. Ett psykologiskt fenomen som har att göra med en form av förnekelse. Man vet innerst inne att ett val man gjort är fel men p.g.a. att man ändå redan gjort detta val så rättfärdigar man valet för sig själv. Man lurar sig själv och går emot det som man egentligen vet är rätt. Man blir ständigt ryggdunkad också utav politiskt korrekta kändisar, utav diverse politiker och medieprofiler som de flesta med all säkerhet måste ha precis samma diagnos själva, nämligen kognitiv dissonans.

Ett annat och starkare ord kan vara ”masspsykos”.

Man vet, eller borde veta om alla problem med den sortens immigration som man låtit fortgå alltför länge. Nu menar jag våra herrar politikerna. De vet bättre, de har all information, de har tillgång till alla siffror. De vet. Tro inget annat.

Ändå handlar dom som dom gör.

Dom känner till alla våra problem. Utanförskap. Kriminalitet. No-go zoner. Skolans sjunkande resultat. Massinvandringen av nästan bara unga män. Problemen med många utav dessas kvinnosyn och vad det innebär för våra skolflickor och unga kvinnors säkerhet. De vet. Allt annat är lögn.

De måste även ha begåvats med en enorm skrupellöshet som har mage och hjärtan att blunda för dessa problem. Problem som gör detta vårat land allt sämre att bo och leva i. Problem som blir större för var dag som går.

En annan sak att reflektera/undra över är om denna dissonans även är orsaken till att vi i allt snabbare takt tycks glömma bort terrordåd. Enorma, otäcka händelser utspelar sig i hjärtat utav Europa. Det blir lite ”rabalder” ett tag. Sedan tystnad.

Inget konkret tycks hända. Somliga länder inför lite tuffare regler, men i Sverige händer inte mycket. Gränskontroller. När de stora tidningarna begråtit och upprörts över att man tvingas visa upp ett id-kort för att kliva över gränsen så vill dom få oss att tro att det är svårt på något vis att komma in i landet. Jag vet att det inte är särskilt svårt att få tag i falska id-handlingar. De allra flesta vet att så är fallet. Som många andra har påpekat så kan jag inte se det hårda eller orimliga i att man ska visa upp en id-handling när man ska in i vårat land, man måste ju visa upp det när man handlar alkoholhaltiga drycker, när man ska köpa tobak, när man går till vårdcentralen, mm.mm.

Jag vill absolut inte vara någon slags domedagsprofet.

Jag vill, jag vill tro och jag vill hoppas att det ordnar upp sig för oss. Att vi på något sätt får ordning i vårat land. Men det är enormt svårt att se hur det skulle gå till. Jag tycker/tror att vi Svenskar generellt sett är alldeles för godtrogna. Vi är också alltför fega. Ja, fega faktiskt. Riktigt, riktigt fega. Vi vågar inte gå emot strömmen. Det är jätteläskigt med konflikter och man nöjer sig med att man får gå och rösta vart 4:e år…..och då röstar fortfarande en alltför stor del av oss på det vi alltid gjort, på det som mamma och pappa alltid gjort, o.s.v.

Resultatet?

Kognitiv dissonans.

Effekten av denna dissonans kan vi alla se och läsa om dagligen. I ”mainstream-media” läser vi om alla mord och våldtäkter. I den s.k. ”alternativa median” får vi även ett signalemente på gärningsmännen. De ekonomiska effekterna kommer vi alla känna på i form av ökade skatter, ständigt ökande. Vi kommer få se vården och skolan och äldreomsorgen bli allt sämre. Eller ska vi ersätta ordet sämre och bara kalla det för annorlunda?

Det är sannerligen ett annorlunda Sverige. Mycket annorlunda mot det land man föddes och fick växa upp i. Ett faktum så sorgligt att det om man betänker det inte är lätt att hålla tårarna tillbaks då man ser det land som ens egna barn får hålla till godo med.

Det hade inte behövt bli så här.

Annonser

3 reaktioner på ”Kognitiv Dissonans.

 1. Reblogga detta på Ladycobra's Blog och kommenterade:
  Instämmer med vad denna bloggare skriver och så här har det blivit för att alla partier utom SD har blundat för problemen i Sverige, men sedan nu men lite väl sent har Moderaterna och till viss del Socialdemokraterna vaknat och tar efter förslag som SD för länge sedan kommit med..

  Detta har de t.ex. blundat för, nämligen Islam, SD är enda partiet som har kunskap om religionen Islam och jag har studerat Islam i ca 4 år och sammanfattat nedan information…Lyssna på videon Isis i Sverige m.fl. videos och läs verser ur Koranen i mitt blogginlägg nedan.

  https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

  Liked by 1 person

 2. Er rakryggade hållning, Er genialitet och Er briljanta klarsynthet skall lända Sverige till gagn och båtnad! Synnerligen uppbyggligt och informativt inslag, vilket till fullo klarlägger det fenomen Ni så träffande benämner kognitiv dissonans – vår tids moderna intellektuella digerdöd.
  Trenne svenska hjältar står noterade i eldskrift för mitt inre. Ni flankeras nämligen av herrar Arnstberg och Sandelin – ett förnämligt triumvirat! Jag frambär mina innerligt kända välgångsönskningar. Må Ni städse eskorteras av Ert oförfärade sinne och den moraliska resning man kallar själsadel.
  Med utomordentlig högaktning,
  Andreas 🙂

  Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s