Tjat. Upprepning. Rundgång.

Inget illa ment nu men det känns lite ibland som om ”vår sida” (den icke-politiskt korrekta) i debatten kring olika fenomen som pågår i vårat land bara upprepar varandra hela tiden, det är inte konstigt kanske med tanke på att vi upprörs över samma saker och vi vill informera om samma saker. Visst finns fördelar också av att man kan få olika personers vinkling utav vissa ämnen…men ändå. Ibland känns det bara som en endaste enformig och tröttsam upprepning av samma saker.

Till slut tröttnar folk på att höra om allt jävla elände. Man stänger av. Man känner att man ändå inget kan göra. Jag känner så själv ibland, det kommer med jämna mellanrum som en slags mental utmattning. Man orkar bara inte läsa och ta in allt om hur dåligt allt är på väg att bli. Informationen känns det som, den som är vårat ”vapen” emot vanskötseln av samhället går bara runt runt emellan oss som redan vet hur illa det är. Tillslut blir man uppgiven. Inget händer känns det som.

På sätt och vis vill jag med denna artikel spinna vidare på det jag skrev om i mitt förra inlägg ”Optimism”.

Å ena sidan så är ju det något man måste försöka att tillskansa sig, få tillbaka, ifall man helt tappat gnistan. Optimism. Men vi får för den skull inte glömma verkligheten. Vi måste också vara realistiska. Vi vinner inte mark på att bara dela informationen sinsemellan om hur eländigt allt är. Vi måste nå ut till övriga Sverige också.

Bryt rundgången. Vi måste få ut den information som finns till dom som bara läser Aftonbladet, Expressen eller DN och som bara lyssnar på P3 och kollar på svt’s Rapport och Aktuellt eller tv4’s Nyheter. Prova själv ett par dagar att ge fan i Fria Tider, Avpixlat, Exponerat eller Nyheter Idag så förstår du varför så många ”inget fattar”. Det är en gigantisk mörkläggning utav Svensk mainstream-media som pågår i detta nu. Hela tiden. Åsiktskorridoren består, polisens ”kod 291” består säkerligen den också och gemene man har inte en susning. Dom vet inte om att Sverige är bland de länder med allra flest våldtäkter och gruppvåldtäkter i hela världen. Dom flesta köper flosklerna om att islam är en ”fredens religion” och kan inte se faran med islamiseringen som sker, eller ens förstå att en sådan äger rum.

Folk i gemen tror på fullaste allvar att Sverige gör och har gjort ett väldigt bra jobb i världen och att invandringen är lönsam på sikt. Det har dom ju sagt i TV’n, på bästa sändningstid. Om och om igen.

Det är där du kommer in i bilden. Du och jag. Vi som upptäckt att det finns en annan syn på saken. Ett alternativt sätt att räkna på invandringens lönsamhet. Nationalekonomer som Tino Sanandaji, Mats Hammarstedt m.fl som använder sig av beprövade metoder som aritmetik istället för utopiska dagdrömmerier. Dom och andra gör ett fantastiskt jobb, men dom kan inte göra det helt själva. Vi måste hjälpa dom att sprida kunskapen vidare. Vi har utmärkta hjälpmedel där i alla olika sociala medier som finns. Jag vet att många också febrilt delar allt de kommer över. Det är ju inte heller bra.

Var selektiv. Kolla att det finns relevans, att det är aktuell information och inte en nyhet från 2009 etc. Sådant blir bara kontraproduktivt. Det finns så mycket bra som skrivs av så många bra skribenter tex Rolf Malm eller Mats Dagerlind på Avpixlat. Helt fantastiskt bra krönikörer. Hjälp dom att få ut sina artiklar. Dela dom på ”fejjan”. Inte tio stycken varje dag, inte varje artikel. Dela sådant du tycker är bra värdefull information. Vi har flera andra fantastiska ”egna” nyhetssidor också som Fria Tider och Nyheter Idag. Vi har olika webbradio-projekt till förfogande om vi vill dela med oss av den mörklagda sanningen som tex RLM och Granskning Sverige. Blandad kvalité ibland kanske, men ibland är det väldigt träffsäkert. Vi har swebbtv.se som är ett upplysande ”soffprogram”projekt utav  Jörgen Sjunnesson. Vi har massor utav bra info på youtube att dela med oss utav, tex från youtube kanalen ”Iconic”.

Så, alltså, vi har redan alla de ”vapen” som behövs. Det är bara att använda dom. Detta är en mäktig murbräcka. Denna information som inte tillhandahålls av våra etablerade medier, detta som de vill förtiga. Jag är helt övertygad att det räcker för att få vårat land på en bättre kurs, denna information som finns. Vi måste bara bryta rundgången. Annars är det inte till någon nytta. Annars blir det bara tjat och ett evigt upprepande för samma gamla öron som redan hört detta om och om igen. Vi måste upplysa dom andra nu.

Ingen kan göra allt.

Alla kan göra något. Alla. Även du!

Annonser

2 reaktioner på ”Tjat. Upprepning. Rundgång.

 1. Kan bara hålla med dig! Ibland blir jag också så trött på denna rundgång och det står mig upp i halsen. Jag är selektiv då det gäller delningar. Bara sådant som berör mig delas. Det är likadant med kommentarer – endast det som får mig att tänka till, kommenteras.

  Vi lever trots allt i ett land med tak över huvudet, mat för dagen, kläder på kroppen och en välfärd som fungerar något så när. Allt kunde ha varit bättre men …

  Ibland måste vi kanske vara nöjda med det som vi har. Men jag tror att alla som klagar och delar gör det av god vilja. De är så ivriga och vill landets bästa.

  Men du har rätt! Det räcker ju inte att nå ut enbart till redan frälsta. Vi måste nu ut till människor som inte läser de sidor som du nämner. Därför måste vi också få en mjukare framtoning och visa att vi är helt vanliga människor. Annars provocerar vi mer än vad vi gör nytta.

  Liked by 1 person

  • Jag har märkt det också, av erfarenhet genom debatter man haft på facebook bl.a. att man kommer faktiskt jäkligt långt med en smula ödmjukhet. Man kanske inte kan övertyga alla att få exakt den syn man själv har, men det är väl ändå inte det vi är ute efter heller? Man kan heller oftast inte få folk att se allt på en gång, det tar sin tid…

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s