En trist (men nödvändig?) anpassning.

Jag vill med denna text dela med mig med lite av mina tankar kring våldtäkter och främst hur dessa kan förhindras.

Det är hög tid att vi alla inser att Sverige inte längre är det trygga och välmående samhälle de flesta av oss växte upp i. Man kan sörja och beklaga sig hur länge som helst, det hjälper föga, till slut måste man vara pragmatisk om man vill bo kvar här. Man är tvungen att anpassa sig till en ny verklighet. Tyvärr. Säkert kommer vissa nu att opponera sig och kalla det kapitulering etc. Jag kan förstå och till viss del hålla med om det argumentet, men om valet stod mellan att verkligen råka ut för detta (att du själv eller din dotter blir våldtagen) eller att följa dessa råd så tror jag att valet är lätt för de flesta. Jag menar inte att råden är ett hundraprocentigt skydd eller att man får skylla sig själv om man inte följer dessa. Dom är skrivna i all välmening, dom är skrivna med ett hopp om att rädda om så bara en enda tjej från att råka illa ut.

Det bästa och enklaste är att förebygga att ens en gång hamna i en situation där man kan råka illa ut. Se om varandra, lämna ingen ensam kvar. Följ med varandra in på toaletterna. Gå inte hem ensam i mörkret, ordna med skjuts innan (av någon du känner). Åk inte med folk du inte känner och absolut inte ensam. Se till att inte bli överförfriskad, speciellt inte i miljöer du inte har full koll på alla (krogen). Var uppmärksam och lite mer misstänksam. Se till att dessa råd följs både utav dig själv och dina vänner. Än en gång; se om varandra.

Skulle du ändå hamna i en dålig situation (bli angripen) så ska du veta att de flesta som bjuder ordentligt motstånd klarar sig ifrån en fullbordad våldtäkt. M.a.o. det lönar sig att skrika högt, att klösa och bitas. Är du mentalt förberedd (det viktigaste, mentalt förberedd) på en situation ökar dina chanser att klara dig dramatiskt. Det gäller i alla situationer. Inte bara dessa. Mental förberedelse är A och O.

Du har egentligen alla vapen du behöver. Du behöver bara den mentala styrkan och närvaron att hantera dessa. Det kräver mental förberedelse. Ett finger i ögat, ett rejält tag med tänderna (tänk rovdjur). Ett knä i skrevet (hårt). Man kommer långt med dessa enkla medel. Förutsatt att det inte är för många gärningsmän, där kan jag bara hänvisa till råden längre upp, dom om att undvika situationen så gott det går.

Vill man gå något längre i förberedelser mot dåliga situationer så är ett handfast tips att träna kampsport. Det finns en uppsjö sådana, spelar ingen större roll vilken form, vilket namn den har. Boxning, Brottning, Jiujitsu, Karate, Wing Chun, MMA, Judo, Aikido etc. Alla dessa har tekniker som kan användas i självförsvar. Massor av andra fördelar har sådan träning dessutom, både mentalt och fysiskt.

Nöden har ingen lag och ingen kraft är för stor då det verkligen gäller att försvara sig själv eller sin medmänniska från en angripare. Det är min syn på saken. Var inte orolig att skada angriparen för illa, den som angriper är själv ansvarig för sina egna skador anser jag.

Meningen med denna text är som sagt att fler verkligen skall ta fasta på dessa råd och att de ska vara till hjälp. Skulden för en våldtäkt ligger alltid dock hos gärningsmannen, självklart. Aldrig, aldrig hos offret. Självklart. Har det redan hänt hjälper denna text föga.

Ta hand om dig och de dina…

…både i sommar och fortsättningsvis.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s