Konsumentmakt.

Vi lever i en minst sagt omtumlande verklighet. Världen tycks stadigt gå mot ett ökat kaos. Inte bara i lilla Sverige ökar otrygghet och splittring. Ena dagen läser man om att Franska säkerhetspolisen säger att Frankrike bara är en eller ett par terrorattacker ifrån inbördeskrig, någon dag senare är ytterligare en attack ett faktum…terrorattack eller ej, IS har tagit åt sig äran…EU håller på att implodera med ett Storbrittanien som första nation att lämna…i Turkiet har man haft ett misslyckat kuppförsök…känslan av att allt på senare tid bara eskalerar…

Media fortsätter i samma spår som tidigare. De fortsätter att mörka, de fortsätter med exakt samma agenda som är ansvarigt för att vi kommit hit där vi nu är. Jag menar inte att de stora händelserna i världen skall skyllas på Svensk media, men rapporteringen och vinklingen av allt (nästan allt) är ändå av betydelse. Det påverkar säkerligen.

Hur hade vårat samhälle sett ut idag om vi istället hade haft antingen en mer objektiv media, eller varför inte en som vinklat åt andra hållet? Vi kan leka med den tanken lite…

Tänk dig att man i de stora tidningarna och i TV’s nyhetssändningarna redan i början utav, eller t.o.m. innan den stora migrationskrisen förra året hade oroat sig över ett EU som inte fungerade som överenskommet. Om man kritiserade att Dublinförordningen inte efterlevdes. Om man hade varit lite förutseende om hur våra system kan bli överbelastade utav en stor ström utav folk från tredje världen. Om man upplyst folk (och bland folket förstås även beslutsfattare) om att de som är på vandring hit inte bara flyr från krig. Det är även stora grupper som flyr från fattigdom och viktigare är kanske vad de flyr till. De väljer att fortsätta sin flykt förbi trygga, säkra länder för att fortsätta till det/de länder som har den största och läckraste buffén uppdukad. De länder som ger mest i bidrag o.s.v.

Här blir dessa spekulationer av karaktären; ”vad kom först hönan eller ägget?”.

Jag menar att förmodligen så hade politikerna agerat annorlunda om mediarapporteringen varit annorlunda. Om den varit mer objektiv eller t.o.m. traditionellt ”högervriden”.

Politiker är nämligen populister allihopa. Vad de än vill låta påskina så böjer de sig för oppinionen likt gräset böjer sig för vinden. Med få undantag. För det är ju oftast den opinion som media vill göra sken av att existera som blir den ”allmänna opinionen” i folks ögon. Fram tills rätt så nyligen vill säga. Nu är det något mer kluvet, något mer nyanserat. Detta är endast de alternativa mediernas förtjänst. Om de inte hade funnits där och belyst alla lögner och allt ensidigt vinklande så hade krisen sannolikt varit långt större.

Detta blev ytterligare en artikel i mängden artiklar och texter som vill hitta orsaker och delorsaker till en orolig värld och ett samhälle i kris. Det är inget annat än bara ännu en text som pekar ut det vi benämner ”mainstream media” som skyldiga skurkar.

Vad kan man då göra frågar vi oss? Man ska inte underskatta konsumentmakt. Jag tror vi ofta gör det. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Man kan göra som jag själv gjorde ett tag, helt undvika att surfa på mainstream medias nyhetssidor. Vill man inte (tycker sig inte klara det) så kan man visst installera ett program som hindrar dem att få reklamintäkter, en adblocker.

Prenumererar man skall man givetvis säga upp prenumerationen omedelbart.Stöd inte dessa falska profeter med dina pengar en enda dag till. Man kan läsa på alternativa nyhetssidor istället, det finns flera bra. Fria Tider och Nyheter Idag är två av dem. Själv har jag valt att lägga pengarna på Fria Tiders plustjänst. Mer för att stödja utgivningen än för att få tillgång till plusmaterialet.

Jag finner inga skäl att betala TV-licens. En direkt uppmaning till samtliga läsare: läs på ordentligt om saken (om du är orolig eller tveksam) och säg därefter upp din TV-licens. SVT/SR är extremt skyldiga till hur vårat land vanstyrts så länge. Vad värre är så sysslar dom med regelrätt hjärntvätt av de allra yngsta. Det är inget annat än rent extremt. Jag tror att Ni som inte har egna barn i de åldrarna riktigt kan förstå hur illa denna hjärntvätt/indoktrinering i ”statsreligionen mångkultur” som pådyvlas barnen är. Ta en titt då och då vetja, speciellt kan jag rekommendera ”nyhetsprogrammet” Lilla Aktuellt. Tycker du vanliga nyhetssändningar är vinklade? Oboy, du vet inte vad vinklat är än gosse. Skulle dom ringa på din dörr från Radiotjänst så ska du veta att du absolut inte behöver släppa in dom. Jag äger ingen TV säger du bara och stänger dörren vänligt men bestämt. Inte svårt.

Så dra ditt strå till stacken.

Du tjänar till och med på det rent ekonomiskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s