Bra beslut. Goda nyheter.

Jag har ofta skrivit texter som tar upp hur hopplös och mörk våran värld är och att det barkar av åt helt fel håll i Sverige. För ett par dagar sedan undrade jag hur all denna negativitet påverkar en. Självklart dåligt. Det är av stor vikt att försöka se och glädjas åt positiva händelser och/eller beslut. Sällan gör man det. De tycks så få och obetydliga att de drunknar i alla dåliga nyheter. Jag vill mena att just därför är de extra viktiga att lyfta fram.

I gårdagens nyhetsflöde stod att läsa i Fria Tider att ”Regeringen börjar ställa krav på invandrarna”. Att det var i just Fria Tider jag läste detta borgar för att det ligger något av vikt i detta. Man har infört försörjningskrav både för att få permanent uppehållstillstånd och för att få ta hit anhöriga. Om denna lagen efterlevs så borde den innebära att inflödet av lycksökare (lyx-sökare) är slut.

Ett viktigt steg i rätt riktning måste det ses som i vilket fall. Även om beslutet kommit i ”grevens tid” så är det ju ett mycket välkommet beslut.

I alla fall för oss som vill ha kvar ett välfärdssamhälle värt namnet. För oss som kanske inte sitter tryggt på mångmiljonvillor eller har extremt feta aktieportföljer, vi som inte (av olika skäl) lyckades så bra i skolan och inte kom så långt av olika anledningar. Vi som har (eller riskerar att få) störst behov av en fungerande välfärd. Vi som har små (och stora) barn som vi vill ska få växa upp i trygghet och utan att mötas av en kvinnosyn värre än den vi hade på våra breddgrader under den mörkaste medeltid…och vi är många. Vi som är oroliga.

Kanske är det så att det är vi som genom att ha uttryckt vår oro och delat våra tankar kring dessa problem som till slut har lyckats få gehör? Att politikerna kanske börjat förstå att vi är otroligt många nu och att de verkligen sitter löst om de inte ger efter lite för trycket. Eller är det ännu bättre, har de kanske kommit till verklig ”insikt” om att vi faktiskt inte kan försörja hela världen, att vårat samhälle kommer bli och håller på att bli deformerat till oigenkännlighet. Att man genom allt för generös migrationspolitik även skapar en olycklig signalpolitik som lockar allt fler hit. Har dom verkligen vaknat ur sin törnrosasömn? Har de förstått att våra resurser är begränsade? Eller att vissa ”element” är och alltid kommer vara inkompatibla med våran kultur? Har dom insett att vår egen kultur och därmed livsstil faktiskt kommer att gå förlorad inom en inte avlägsen framtid (en generation kanske) med rådande regler och att den aldrig någonsin kommer tillbaka?

Oavsett vilket så tycker jag att vi ska ta åt oss av dessa goda nyheter och glädjas åt dem.

Viktigt är också att ge beröm nu till regeringen och till riksdagen för att de faktiskt gjort något bra. Visa dom att du stöder beslutet. Ge beröm (helst utan att vara sarkastisk) via sociala medier etc.

Jag tror att det är lika viktigt att vi ger beröm när de gjort något bra som det är att vi skäller och gnäller då de tar dåliga beslut och att det framgår att det är vi, folket och inte bara ett specifikt parti som är nöjda över detta……annars är väl risken stor att beslutet rivs upp och gränserna öppnas på vid gavel igen. (för att straffa de onda SD-väljarna).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s