Om ledarskap och strategi.

Jag tittade på ett klipp idag på ”Tobbes Medieblogg”, det var ett decennie gammalt klipp på den dåvarande partiledaren för franska Front National, herr Jean Marie Le’Pen.

Detta gav mig inspirationen att skriva om ett stort och viktigt ämne, något som under en längre tid funnits i mitt bakhuvud och malt…detta med ledare.

Behöver vi en ledare? Har vi redan en? Är denne tillräckligt bra? Vad för strategi bör en ledare av våran rörelse ha?

För somliga rymmer dessa frågor ytterligare en, nämligen, vilka är ”vi”, vad menar jag med ”våran rörelse”? Vilka jag menar att samla under detta ”paraply” är alla vi som ledsnat totalt på hur samhället styrs, vi som ser igenom medias lögner och mörkläggningar, vi som upptäckt att man måste läsa i alternativ-media för att få en någotsånär klar bild av Sveriges situation. ”Vi” är ofta motståndare till EU, ”vi” gillar ofta Trump, de flesta av ”oss” vill ha fred med Ryssland (och resten av världen), många av oss röstade på SD i senaste valet, somliga av oss gör det först nästa val och ytterligare en del av oss röstar på annat eller inget alls…ytterst få av oss kommer någonsin lägga sin röst på ett av ”sjuklöverpartierna” igen. En del samlar oss under namnet ”Sverigevänner”…andra kanske har ett bättre namn. Oavsett vad vi kallar oss själva eller inte så är vi de facto en grupp eller samling människor som tycker lika i väldigt många frågor.

Åter till frågeställningen jag hade, den om ledarskap.

Jag tycker att det vi hört och sett av Jimmie Åkesson sista halvåret-året varit alltför lite och ibland alltför blekt. Han har varit lysande många gånger. Han har gjort oerhört viktiga och bra insatser tidigare. Min avsikt är inte att sitta här och gnälla på honom….men…

…våran rörelse skulle allt behöva en ledare. Någon som hade styrkan och modet att ena oss, att få med alla. Någon med en jävla massa ruter i. En karismatisk och sympatisk ledargestalt. Någon som även kunde engagera de andra, ruska om och ”väcka” resten av folket. Dom som inte ännu förstått att den väg våra ledare och våran media lett och fortsatt leder oss på är en väg mot vår egen civilisations undergång om vi inte snart byter riktning.

Jag menar då inte en ledare som manar till våldsamheter och/eller politiskt våld. Tvärtom. Vad vi behöver är en ledare som har modet och styrkan och förnuftet att likt Mahatma Ghandi använda sig av ”icke-våldsprincipen”. Den andra vägen har prövats och använts alltför många gånger och nästan alltid slutar det på samma sätt, illa.

Dessutom vem vill egentligen använda våld? Vem vill skada andra människor? Om det är vad man är ute efter, ja då är man ju inte ett dugg bättre än de vi säger oss bekämpa.

Nej, min rekommendation är att den som vill bli våran ledare tar och studerar Mahatma Ghandis metoder. En sådan ledare skulle få med sig folket. Man behöver inte vara fjollig eller ha lägre krav pga att man använder sig av icke-våldsprincipen. Absolut inte. Vi skulle ha allt att vinna på denna metod. Tänk er en massrörelse med en ledare som miljontals Svenskar och andra ”vänner av civilisation” följer och som genomför massdemonstrationer och strejker och annan civil olydnad, tex någon form av skatte-uppror etc alltsammans helt fredligt utan att använda någon som helst våld ens mot kravallpolis. Om de däremot skulle använda våld mot oss, ja, vilka skulle i ett slag få en massa fler sympatisörer?…finns det någonting som har potentialen att lyckas bättre än detta? Finns det ett enda scenario som är mer skrämmande för våra motståndare?

Detta är inte den enda vägen…..men det är den bästa.

Kalla det gärna dagdrömmeri, det är det också.

Men, även drömmar kan bli sanna…det har hänt förr…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s