Vad händer sen?

Oj, nu händer det saker kanske någon godtrogen själ tänkte när han/hon läste rubriken ”Utvisade börjar vräkas”. Ca 900 pers är det som ska bort från migrationsverkets boenden och kronofogden har fått i uppdrag att avhysa ca 400 av dem än så länge. Läser man vidare på text tv så står det längst ned att endast en människa hittills tvingats att lämna sin bostad.

Men är detta ”goda” nyheter då? Det finns starka skäl att inte tro det. Åtminstone inte helt odelat goda. Visserligen kan man tycka att det är det bra att folk som bedöms att de inte har rätt till ersättningar och gratis kost och logi blir utan, bra är det i så fall pga att det (eventuellt) sänder signaler att vi inte försörjer vem som helst hur som helst. Detta är förvisso nödvändigt.

Men, jag har mina tvivel när det kommer till orsaken. Är detta bara för att man är i skriande behov av flera platser till än mer människor som strömmar in? En annan fråga som uppstår är hur tryggt är det att kasta ut potentiellt farliga människor på gatan? Ser man till att dessa lämnar landet så att de inte utgör en risk för oss andra? Eller är de helt lämnade åt sitt öde ute på Sveriges gator och torg? Man skulle kunna hävda att dom blir mer eller mindre tvingade in i någon slags kriminalitet för att överhuvudtaget gå runt. Ett otäckt minne som jag otvunget kommer att tänka på är ”IKEA-morden”.

Vidare står att läsa att vissa länder inte tar emot ”tvångsutvisade”. Detta gäller tex Irak, Afghanistan och Somalia. Även i de fall som den asylsökande accepterar utvisningen medans hemlandet inte gör det så anses det utgöra ”särskilda omständigheter” vilket berättigar till skydd i Sverige. Så frågan är: vilka är det vi blir av med egentligen? Kanske är det dom som vi enklast hade kunnat integrera och/eller assimilera som försvinner lättast medans de kriminellt belastade är de som vi får svårast att bli av med?

Hur går det för dig Herr Ygeman? Jag vill minnas att du lovade oss att få ut 80. 000 innan slutet av detta året av de 163. 000 som kom hit i fjol.

Vräk gärna de som inte har skäl att stanna, dra gärna in ersättningarna för dem, men gör det på ett säkert sätt. Se till att dessa lämnar landet. Eller sätt dem i ett för befolkningen säkert förvar tills dess att vi vet vad vi skall göra av dem.

Vi behöver inte ökad otrygghet. Vi vill inte ha fler IKEA mord. Vi vill inte ha fler rån, mord och våldtäkter. Ta ditt ansvar nu Ygeman!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s