Gilla läget.

Man slutar aldrig att förvånas. I flera år har Sverige rustat ned sitt försvar, till förmån för andra prioriteringar man tyckt varit mer trängande. Detta har varit lovsjunget utav våran kära media, alla har de talat sig varma för andra prioriteringar och instämt nickande och gillande när försvarsmakten bantat. Nu, plötsligt, när de tycker att vi fått en fiende (Ryssland) så skriker de högt att vi måste återinföra allmän värnplikt och stärka vårat försvar. Det låter så oerhört falskt när det kommer från det hållet. De som hela tiden förespråkat ett starkt försvar, Sverigedemokraterna, kanske kan få gehör på denna punkt nu då?

Samma gamla medier gnäller över att det inte sköts som det ska, vissa samhällstjänster. De gnäller när åldringarna får äta korv och mos på nyårsafton, de gnäller när det inte plogas, sandas och saltas i tid. De gnäller över att tågen blir försenade (pga bristande underhåll). De gnäller att det inte finns poliser överallt hela tiden, de gnäller att sjukvården inte är lika bra som förr….och de fortsätter att gnälla över att alla inte får eller kan komma till Sverige och leva på våra skattepengar, de gnäller om någon måste åka hem till sitt eget land. De förstår inte att vi har inte pengar till allt det som det behövs till. De förstår inte att vi nu måste prioritera. De förstår inte heller och de vägrar konsekvent att se och erkänna de mörka sidorna av en alltför frikostig invandrings och asylpolitik, där den ekonomiska aspekten bara är en av flera andra och kanske ännu mer oroväckande utvecklingar.

…och under tiden höjs skatterna. Hela tiden denna lömska smygfördyring av allt. Bensinen inte minst. Detta drabbar främst alla oss som bor på landsbygden och är beroende av våra bilar för att ta oss till och från våra jobb. Dagligen. Vi som dessutom har barn och måste skjutsa till och från kompisar och andra aktiviteter blir återigen extra orättvist drabbade av en ständigt ökande bränsleskatt.

Vidare gnäller våran fina media (dvs, ”mainstreammedia) över otryggheten, nu senast våran lokala tidning där jag bor skriver om en undersökning som visar att kvinnor känner sig allt otryggare. Man tar upp detta med otrygghetskänslan som själva problemet utan att gå in på allvar över anledningarna till detta. Man vägrar konsekvent att se och att erkänna anledningarna. Den största anledningen är att våldsbrott och våldtäkterna har ökat extremt mycket sista åren. Detta borde man fokusera på, ta reda på vilken, vilka grupper/typer av män som gör detta. Sluta att låtsas att det är orelevant, sluta att låtsas att alla män är likadana. Finns det mer gemensamma nämnare än att det bara är män? Man tassar på tå kring detta. Nej, vi fortsätter leka struts så försvinner problemen av sig själva…..eller så blir det stadigt allt värre. Tyvärr visar empiri på det senare. Problem har en tendens att förvärras om de inte identifieras korrekt och/eller inte tas itu med. Surprise!

Men, men. Återigen säger jag det. Fortsätt ni att stoppa ned huvudet i sanden (eller snön), bli bara inte förvånade när ni drar upp det igen….och en sak till, sluta gnäll. Gilla läget nu när det blivit som ni ville. Vi har haft dörrarna öppna. Så här blir det när man inte har kontroll på vilka som får komma in i landet och dessutom är oförmögna att skicka hem dem som inte uppför sig. [självfallet vänder jag mig inte till alla nu utan till de som hävdar att vi kan och bör släppa in alla och envar som vill till Sverige och försörja dessa. En mycket dum idé enligt mig…. Dessutom: Jag säger självklart inte att ALLA som kommer är våldsamma, men vi måste våga tala om problemen som finns med stora grupper av de som kommit samt straffa och skicka hem de som begår grova våldsbrott, som tex våldtäkt. Enbart på detta sätt kan vi bygga ett bra och fridfullt samhälle OCH få bukt med rasism.]

Vi andra har heller inget val…..vi måste alla gilla läget. Hur surt det än känns.

Vad är alternativet?

[rasistiska eller nedsättande kommentarer undanbedes.]

Annonser

2 reaktioner på ”Gilla läget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s