Vem kan/ska svara på frågorna?

Sverige är ett av världens mest sekulära länder. Svenskarna är ett av världens mest sekulära och ateistiska folk. Vi har sedan lång tid tillbaks fjärmat oss ifrån religionen, vi har separerat staten och kyrkan. Allt detta är mycket bra. Missförstå mig inte, jag anser att var och en får tro och tycka som den vill och behagar. Problemet med religion kommer dock när den påtvingas, vare sig det kommer uppifrån i form av statliga påbud eller om det är pga ett tryck från den kulturella och religiösa sfär man lever i och har omkring sig.

Nu har det ju gått väldigt fort åt ett annat håll i Sverige de sista åren. Religiositeten har ökat. Den har kommit i form av en främmande religion och den breder ut sig och får inflytande och makt så sakteliga lite varstans. Att inte ge denna religion plats i samhället, eller att försöka begränsa dess inflytande beskylls falskeligen för att vara ”rasism”. Detta utan att den som anklagar med detta tillmäle ens avkrävs en förklaring. Det är nästan allmänt accepterat att all kritik mot islam är rasism. Mycket, mycket märkligt egentligen. Men, hur otroligt det än låter så verkar denna falskstämpling fungera ganska bra i avskräckande syfte.

Ett annat fenomen som troligtvis avskräcker från kritik är troligtvis den helt uppenbara risken mot liv och lem som kritiker utsätter sig för. Man vill inte få halsen avskuren.

Är det dessa två hot som gör att islam, en oerhört förtryckande och bestämmande, frihetshatande religion/ideologi får alltmer plats i vårat samhälle? Att vi helt enkelt inte har folk med kurage nog på de platser de behövs mest? I riksdagen tex. eller inom media.

Om vi nu ska släppa in islam i samhället och låta denna religion/ideologi ta mer plats och få mer och mer makt borde vi då åtminstone inte ha en dialog med dess företrädare? Borde vi inte ställa dem till svars för sina ståndpunkter? Detta borde (eller skulle kunna iaf) ske i form av debattprogram inom ramen för public service. Vi borde ta debatten, öppet inför alla att se, på bästa sändningstid. SVT borde sända detta program minst en gång i veckan, i detta program skulle företrädare för islam få svara på kritiska frågor.

Frågor i stil med -Anser du att en gud som vill människor illa för att de inte tror på honom är en god gud? – Anser du att en gud som vill att folk av olika tro skall lemlästa varandra är en god gud? -Är man en sämre människa om man som kvinna klär sig utan slöja? -Får en lättklädd kvinna skylla sig själv om hon blir våldtagen? -Var allt som profeten gjorde bra? -Var han ett föredömme i allt han gjorde, som tex när han lät halshugga ”otrogna” (folk som inte vill underkasta sig islam)? -Är all forskning och alla framsteg som görs dåliga om de inte har stöd i koranen? -Är det ogudaktigt att lyssna på musik? -Vilket straff är lämpligt för otrohet? -Är dödsstraff i linje med er religion? -Får du/ni ljuga om islam för att skönmåla och vilseleda otrogna om er tro enligt begreppet ”taqqiya”? -Är det en muslims plikt att följa jihad? -Strävar ni efter världsherravälde?

Dessa frågor och många, många fler skulle åtminstone jag vilja veta hur muslimer generellt ställer sig till. Jag skulle också vilja veta hur deras religiösa ledare ställer sig till detta?

Det är frågor av stor vikt. Det är viktigt för Svenska folket att få veta vad det är för religion som vinner mark i Sverige och som troligtvis kommer att ta över hela västvärlden så småningom. Ja, om inte invandringen begränsas, om den får fortgå som idag så är det bara en tidsfråga. Detta borde också upplysas om mer. Man borde ta denna fråga på allvar.

Det är vår tids ödesfråga.

[Ska vi låta vårat samhälle bli som Iraks eller Syriens pga feghet? Ska vi chansa på att vi kommer hinna dö innan det blir så illa? Ska vi låta våra barn och barnbarn ta smällen/fighten? Ska de behöva leva under sharia-lagar? Förstår ens de flesta Svenskar vad detta skulle innebära? Blir vi upplysta av våran ”Public Service”? Är inte detta deras jobb? Jag har otroligt många frågor. Vem skall svara? Vem har ansvar?]

[Om någon undrar så kan jag berätta att ja, jag är arg. Jag är också rädd. Men mest av allt är jag nog ledsen. Ledsen för att allt det fina som byggts upp av oss och våra förfäder snart kanske inte betyder ett skit längre….att allt detta varit förgäves. Att framtidens människor kommer gå insvepta i tyger eller ha stora skägg, förtryckta och allt mer bakåtsträvande för var generation. Att allt kommer att bli till en soptipp så småningom.]

[Visst, jag håller med om att det är ett skräckscenario….men, det är inte mindre réellt för det. Det kan faktiskt bli på detta sätt. Mycket talar för det. Om fler insåg det, ja, då finns det hopp om att kursen kan ändras. Kom att tänka på en filmtitel….”Fight the future”, så hette den. Ja, om detta är framtidens melodi, då hoppas jag att vi kan ändra på det. För allas våran skull.]

[Ytterligare en ”lösflugen tanke” jag fick upp i mitt huvud som jag tyckte förtjänar utrymme här. Kanske jag snappat upp den någonstans någon gång, kanske är det en ”originalidé/tanke” hos mig, minns ej och det är helt oviktigt förstås. Men, jag tänker så här: Låter vi nazister lära oss om vad nazism är? Låter vi scientologer eller Jehovas Vittnen oemotsagda lära oss om deras respektive läror? Nej är ju svaret på dessa frågor. Vi borde heller inte låta muslimer lära oss allt om islam, de får komma till tals, men deras version kanske inte ska ska inte vara den enda som ges. Absolut inte. Sverige och Svenskarna behöver utbildning om denna sekt religion/ideologi. Men, den får inte vara okritisk.]

Annonser

3 reaktioner på ”Vem kan/ska svara på frågorna?

 1. Det bästa är att fråga muslimer vad de tror. Jag har gjort det. Litegrann har jag fått reda på.

  Precis som kristna och ekonomer tror muslimen oftast inte på matematiska bevis om vad exponentialfunktionen leder till. Deras förklaring på varför deras kultur INTE leder till överbefolkning, miljöförstöring, öken, svält och slakt är att när gamla människor dör föds det nya barn, för det har den lokale imamen sagt och de underkastar sig det.

  (Samtidigt har jag noterat att religiösa människor som har förstått exponentialfunktionen kan ändra åsikt. Bangladesh verkar ha insett sin belägenhet såväl som Påve Francis.)

  När de religiösa mördar varann föreställer de sig själva som den påhittade gudens utvalda goda kraft och att de andra är otrogna, djävulsdyrkare eller kättare. Det är enkelt. Samtidigt är det naturligtvis en konsekvens av exponentialfunktionen. Religionen hjälper människor att ha ett gott samvete medan de slaktar varann.

  Slöjan är tänkt att hjälpa människorna att tänka mindre på syndiga sexuella lustar och göra det lättare att hålla sig kysk. Det är därför även män i vissa arabländer bär sina sjalar. De vill ju inte skapa lustar hos kvinnorna. 🙂

  Vad jag vet får inte en muslim våldta en kvinna, men alla muslimer såväl som kristna följer inte religionens påbud och ursäktar sig med vadsomhelst för att inte ha dåligt samvete, samt söker och tror sig få den påhittade gudens förlåtelse för sina synder.

  Alla muslimer är eniga om att koranen är toppenbra, vissa anser att den måste omtolkas av skriftlärda, ex. att ”alla judar som inte tror på gud är som apor” gällde vid tillfället då det skrevs, men att det inte längre gäller.

  Alla muslimer är inte eniga om att allt som profeten gjorde var bra. Däri ligger mycket konflikt i den muslimska världen. Vissa av dem anser att näste profet ”Imam Mahdi” redan varit framme och har därför en mer kristlig tro. De betraktas ofta som kättare av ex. Wahhabismen och jagas precis som kristna och andra otrogna av de salafister som Wahhabismen stöttar.

  De flesta muslimer tror på fred i världen när deras egna sekt tagit över hela världen. För den som inte är indoktrinerad kan det hela te sig komiskt, men kom i håg att många i väst tror på fulmediernas lögner också.

  Gilla

   • En sekteristiskt störd människa kommer givetvis försöka använda sektens skrift för sitt mentalt sjuka beteende, men en normal sekulär (eller ens religiös) människa med t.o.m. svagt förnuft och kanske t.o.m. mindre känsla tolkar inte sektens skrifter på ett komplett galet vis år 2017.

    Individen måste vara gravt förnuftsmässigt och känslomässigt störd för att tolka den så 2017, men det är klart att det mentala tillståndet kan förvärras hos en mentalt svag individ som tyr sig till fel sekt/gäng och det är klart att de kan använda sektens skrift för att indoktrinera sig själva in i en komplett galen tro. Se bara på svenska mainstrem-medier och idioterna som tror på lögnerna!

    Allt hänger på ledarna samt mottagligheten hos offret som ska förvillas och utnyttjas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s