Är vi alla bara en slags ”boskap”?

Djupa funderingar och stundvis ganska mörka blir tankarna ibland. Jag är sådan som person att jag funderar och grubblar och söker svar. Ofta söker jag svaren på stora frågor, sådana som det egentligen inte finns svar att få på. Ibland ”snubblar” man på något/någon som säger sig kunna ge svaren. Men då är det alltid en fråga om vad man vill välja att tro på. Man måste avgöra själv och finna sig i att det förblir en fråga om tro och inte absolut fakta.

Något jag själv har börjat tro och spekulera allt mer kring är att vi människor, ja mänskligheten blir styrd och manipulerad av någon sorts ”elit”. Att dessa, de mäktigaste människorna på planeten, de med mest pengar, styr och kontrollerar och påverkar händelser i denna vår värld. Det verkar allt mer vara på så vis också att dessa personer absolut inte alltid har de bästa intentionerna.

Vi lever i ett samhälle som kan liknas vid en mänsklig farm. Farmens ägare, vi kan kalla dem ”bankirerna” kanske, är inte intresserade av oss eller våran välgång. De vill bara hålla oss kontrollerade och därför ser han/de till att tillgodogöra oss våra viktigaste behov. De och den makt de utövar över oss är beroende av att vi, folket, hålls ovetande om saker och tings verkliga förhållanden. Vi får inte bli för många som genomskådar den lögn vi lever i….för då kan vi bli farliga. Då hotar vi deras makt. Då kan vi ta den ifrån dem.

De vill att vi jobbar, äter, sover, jobbar, äter sover och köper en massa värdelöst skräp för att fylla tomrummet i oss och ger oss anledning att jobba än mer för att förse dem med skattepengar och handla mer skräp som vi inte behöver. Att vi jagar en status med materialens hjälp, att vi tjänar mycket pengar och att vi dyrkar dessa pengar och mäter all mänsklig aktivitet med detta mått.

Vi kontrolleras och hålls i schack med dessa. Dessa pengar får oss att lyda. Att gå till jobbet varje dag o.s.v.

Finns det verkligen inget annat sätt att bygga ett samhälle som fungerar? Måste en civilisation bygga på dessa principer (kapitalism, marknadsekonomi eller vad man nu ska kalla det? Ja även kommunismen och deras system använde pengar förstås så detta är inte vad jag skulle kalla alternativ heller, bara en annan och ofta än värre fördelning av dessa pengar, denna makt…) eller skulle det gå att göra på ett annat sätt? På ett eller annat sätt förstår jag att en eller annan form av hierarki måste bli resultatet, men vårat system gör oftast att de mest sluga och de med minst skruppler hamnar högst upp. Där anrikas troligtvis folk med en eller annan form av psykopati. Empatistörda individer. Självklart är detta farligt för alla oss andra. Vi är ju bara deras boskap.

Låter det som att jag svamlar (värre än vanligt)? Klicka HÄR och lyssna till Stefan Molyneaux som förklarar saken långt bättre än jag.

 

Annonser

4 reaktioner på ”Är vi alla bara en slags ”boskap”?

  1. Du är inte ensam om dina funderingar. Jag har ju själv fört liknande resonemang många gånger. Men det är bäst att erkänna: Jag förstår mindre oh mindre ju mer jag grubblar! Ha en bra dag och grubbla inte för mycket! Ulla

    Liked by 1 person

  2. Ja. Ni är alla svenska boskap som jag och mina vänner vill utnyttja. Hö hö hö. Ni ska bli slavar under våra lögner och vi ska bli mästare över de godtrogna folket. Frihet för kapitalet är därför exakt vad vi vill ha. Jämlikhet hatar vi för då kan vi aldrig dominera er. :oD

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s