Om mig

Välkommen till Ryggraden! Detta är min plats i etern där jag skriver fritt ur hjärtat. Mest blir det kanske om politiska frågor kring hur vårat land (van-) styrs. Där finns mycket stollerier som är värda att belysa och upplysa om. Mycket att uppröras över. Tyvärr.

Som person är jag däremot ingen gnällspik eller hatisk eller bitter. Försöker så gott det går att hålla humöret uppe och inte ”grotta ner mig” i allt elände. Vill uppmana samtliga som läser detta att försöka förhålla sig på detta sätt. Blir det för mycket, stäng av ett tag. Ta en paus från mediebruset och etern.

Vem är jag då?

En helt vanlig enkel knegare. Medelålders trebarnsfar i en medelstor stad i Sverige. Jag tänker inte ljuga, jag har ingen akademisk utbildning. Jag är inte någon som har dokument eller fina titlar som styrker att jag är en ”lärd man”. Vad jag däremot har är massor av åsikter, massor av tankar och massor av idéer som har kommit och gått i mitt huvud precis som på de flesta andra. Jag har också sedan barnsben varit väldigt intresserad av vår omvärld, jag minns att jag ofta hellre kollade på nyheterna än barnprogrammen redan i 5-6 års åldern. Ett stort och brett historie intresse har alltid funnits liksom en nyfikenhet och fascinerat intresse utav världens mångfald. Människans alla kulturer, språk och religioner såväl som naturens mångfald. Forskning och framsteg inom olika teknologier är också något som alltid intresserat, d.v.s det man ibland kallar ”populärvetenskap”.

Jag finner det terapeutiskt och skönt att skriva av mig ibland. Tanken är att det ska få fungera som en ventil för mig samtidigt som det kanske, kanske kan få någon att fundera över ett ämne han/hon inte tidigare tänkt på? Eller få någon att se på något ur en annan synvinkel. Nåväl, oavsett om någon läser eller inte, oavsett om någon bryr sig eller inte så är denna blogg åtminstone mitt lilla bidrag till samhällsdebatten.

Anonym

 

Upphovsrättsmannen till denna blogg vill i skydd av Tryckfrihetsförordningen (1949:105) 3 kapitel om rätt till anonymitet, Personuppgiftslagen (PUL), EU:s Dataskyddsdirektiv (direktiv 95/46/EC), EU:s kommande Dataskyddsförordning (EU 2016/679) och EU-US Privacy Shield (tidigare Safe Harbour) vara och förbli anonym. Med andra ord samtycker jag inte till att mina personuppgifter röjs, sparas, sprids, processas, publiceras eller på annat sätt behandlas. Dataintrång eller otillbörliga metoder för att erhålla uppgifter om min person kommer att polisanmälas i enlighet med brottsbalken 4 kap. 9 c §.

Åsiktsregistrering i form av anteckning om medborgare i allmänt register får enligt 2 kap 3 § regeringsformen sedan 1975 ej ske utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning. Varje försök till olaglig åsiktsregistrering kommer således att polisanmälas.

Dessutom är jag en privatperson som värnar om sin integritet, så spridning av uppgifter om mig kan inte betraktas som intresse för allmänheten. Varje försök att röja eller publicera min identitet kan alltså komma att mötas med rättsliga åtgärder.

[ Tack för ”lånet” Micke K ]

Kommentarer

Var och en får själv ansvara för vad man väljer att skriva i kommentarsfältet. Min vädjan är att man undviker att skriva på så sätt att det kan vara fråga om lagbrott. Att jag personligen är för 100% yttrandefrihet betyder tyvärr inte att Svea Rikes lag har samma inställning. Så, var snälla och tänk er för. Om jag upptäcker något som ser ut att kunna vara HMF, hot eller hat så publiceras det ej, alternativt tas det bort i efterhand om jag inte hunnit granska…

Länkar

Jag har en väldans massa länkar till en massa olika sidor, både nyhetssidor och bloggar. Att jag har en länk till en sida betyder inte att jag står för alla åsikter som uttrycks på denna. Vill Du att jag länkar till Din sida? Eller vill Du lämna tips om en intressant sida? Skriv i kommenarsfältet.

Tack för att Ni respekterar mina regler.

 

 

 

Annonser

9 reaktioner på ”Om mig

  1. Superimponerande blogg! Jag skulle gärna vilja läsa allting ordentligt. Men tvingas ge upp, på grund av den otroligt störande vita texten på mörk bakgrund. Det är olidligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s